Кариера

Сертифицираха първите държавни служители по програмата на Cisco Systems

Computer World

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов връчи сертификати за завършено обучение по програмата на Института за предприемачи на Cisco Systems на двадесет служители на МТИТС. Удостоверенията за успешно преминат курс "iExec Public Sector” бяха връчени в международния ден на телекомуникациите и на информационното общество 17 май. В България Институтът се представлява от фондация „Бизнес институт” в ролята й на регионален център.

Двумесечният курс за ключови експерти е първия резултат от Меморандума за разбирателство между Cisco Systems България и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, който бе подписан през 2010 година. Курсът покрива информация и практически казуси по теми като организационно развитие, стратегически мениджмънт, портфолио мениджмънт, финансов анализ и обосновка на проекти – в областта на публичната администрация.

По време на церемонията зам.-министър Русинов заяви, че за да бъдат реализирани достъпни, удобни и всеобхватни електронни услуги, които са ориентирани към потребителя, държавата има нужда от добре обучена администрация.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X