Кариера

Срокът за участие в Intel Challenge Europe 2011 е 8 май

Computer World

Лого на Intel Крайният срок за подаване на кандидатури в тазгодишното издание на технологичното състезание Intel Challenge Europe 2011 е 8 май. Конкурсът беше обявен през март. Предложенията за бизнес план във вид на резюме с обем от 1 до 3 страници трябва да бъдат изпратени до 8 май 2011 г., неделя, чрез платформата на http://www.intelchallenge.eu/participate/.

Intel Challenge Europe е състезание за бизнес планове, изготвени от студенти, и се организира в сътрудничество с образователни институции и предприемачески организации от цяла Европа.

Състезанието ще протече в два кръга, в които ще бъдат оценени кандидатурите с бизнес план и презентации и ще завърши с регионален финал на живо, който ще се състои в Сопот, Полша, от 26 до 28 септември 2011 г. По време на регионалния финал ще бъдат избрани по два отбора от Западна и Източна Европа. Финалът на състезанието Intel Challenge Europe ще бъде проведен едновременно с форума European New Ideas Forum. Форумът е събитие за дискусии между бизнес общностите от ЕС с цел търсене и насърчаване на нови решения за неотложни икономически и цивилизационни въпроси, които стоят пред Европа и света.

Четиримата победители от регионалния финал ще получат покана за участие в състезанието Intel Global Challenge @ UC Berkeley, което се провежда в САЩ, през ноември тази година. Участниците ще се състезават за награден фонд от 100 000 долара и ще имат възможност по време на цялото състезание да получат ценни съвети и насоки от лидери от предприемаческите общности в Европа и Силициевата долина.

“Някои от най-добрите идеи за иновации идват от креативни млади умове. Помагайки на студентите да развият тези идеи и да ги превърнат в реална бизнес стойност, те ще имат възможността да повлияят положително върху обществото. Идеите на младото поколение ще доведат до създаването на нови бизнеси, които ще отворят нови работни места, ще стимулират икономическия растеж и ще повишат стандарта на живот," каза Кристиян Моралес, вицепрезидент и генерален директор, Европа, Близкия изток и Африка, Intel Corporation.

Предложените бизнес планове трябва да бъдат развити на базата на ново технологично изобретение, да демонстрират пазарна необходимост от подобно изобретение и в идеалния случай - за глобално търсене. Те трябва да бъдат насочени към развитието на технологии, които могат да включват, но да не бъдат ограничени само до областите на безжичните компютърни технологии, цифровизация на дома, предприемачески и потребителски софтуер, енергетика, нанотехнологии, полупроводници, дигитално здравеопазване и биотехнологии. Новото предприятие не трябва да е получавало финансиране от рисков капитал и може да има инвестиции в размер само до 250 000 долара.

Кандидатурите ще бъдат оценявани във всяка страна от жури, което включва висококвалифицирани членове, сред които специалисти от академичните среди, рисков капитал и инвестиции, предприемачество и технологии. За да бъдат успешни, кандидатурите трябва, наред с други неща, да съдържат технологични иновации с реална стойност, да обхващат потенциално интересен пазар, да притежават солиден бизнес план, както и да бъдат представени ясно и точно.

Състезанието Intel Business Plan за студенти беше основано в Източна Европа през 2004 г. и днес в него могат да участват студенти от цяла Европа, Турция и Израел.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X