Кариера

Изпълнителният директор на Acer напусна компанията

Computer World

Президентът и изпълнителен директор на Acer Джанфранко Ланчи напусна заеманите от него длъжности в компанията. Решението за това е било взето днес, 31 март, и то влиза в сила незабавно.
Според информация от сайта на компанията, причината за оставката на Ланчи са непреодолимите разногласия с повечето от членове на съвета на директорите. Ръководителите не приели възгледите на президента по въпроси свързани с позиционирането на марката, управленските ресурси и др. Преговорите по тези въпроси са продължили няколко месеца, като двете страни са се съгласили да се разделят с мир.

Джанфранко Ланчи

Временно изпълняващ длъжностите на Ланчи ще бъде председателят на съвета на директорите на Acer Джей Ти Ван. По неговите думи основният приоритет на компанията ще останат преносимите компютри. Освен това Ван е отбелязал, че Acer ще се фокусира и върху мобилните устройства. Независимо от това, че технологичният гигант инвестира немалко ресурси в това направление, планирането е “предпазливо”, а самата компания има намерение да стане “един от ключовите играчи” на този пазар.

Джанфранко Ланчи се присъедини към Acer през 1997 година, в момент в който компанията бе закупила подразделението за преносими компютри на Texas Instruments. Първоначално той бе управляващ директор на Acer Italy, през 2000 г. зае поста на президент на Acer Europe, а след още две години стана президент на Acer EMEA. През 2005 година Джанфранко Ланчи стана президент на Acer Inc., а през 2008 г. – и изпълнителен директор.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X