Кариера

Vimeo пусна безплатно онлайн училище за правене на видео

Computer World

Vimeo Video SchoolВидеото вече не е запазена територия за камерите. Повечето нови масови фотоапарати, DSLR-ите и смартфоните вече могат да заснемат HD клипове. За съжаление обаче основните видео техники не са така познати, както фотографските. Затова сайтът за споделяне на видео Vimeo.com отвори на 16 декември безплатното онлайн училище за правене на видео с високо качество Vimeo Video School.

Училището всъщност е комбинация от уроци, обясняващи как да се направи нещо, които са изготвени от служители на Vimeo, както и подбрана колекция от съществуващи обучителни клипове от членове на сайта. Съдържанието е разбито по нива и категории, като Software, Shooting, Behind The Scenes и DSLR.

Всеки урок е комбинация от текст, диаграми и видео, което разяснява дадена техника стъпка по стъпка с примери и приключва с предизвикателство към студента за създаване и публикуване на клип. Вече има около 20 урока, като всяка седмица ще бъдат добавяни нови. Някои от уроците включват Make a Great Holiday Video, Capturing Good Sound и Do-It-Yourself Dolly and Shoulder Rig. От Vimeo също така са наели фотографа Филип Блум, за да работи върху серия от уроци за основите на изготвянето на видео с DSLR.

Macworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X