Кариера

1600 кандидатстват за стаж в Мобилтел

Владимир Владков

„Над 1600 млади хора, които учат в България и чужбина, са заявили желание да участват в тазгодишната стажантска програма на Мобилтел, съобщиха от оператора. - 40 от тях вече работят в компанията, като тенденцията е този брой да се увеличава, тъй като заявките за стаж всекидневно нарастват", добавят от Мобилтел.

На 15 декември с връчване на сертификати и боулинг турнир официално завърши „Стажантска програма 2009” на Мобилтел.


Операторът провежда стажантската си програма за шеста поредна година. Програмата е част от стратегията на компанията, насочена към професионалната ориентация и квалификация на младите хора.
От компанията смятат, че големият интерес към програмата се дължи на факта, че условията за стаж вече са много по-гъвкави и предлагат много по-големи възможности. Стажантската програма на М-Тел вече е целогодишна, докато повечето стажантски програми са валидни само през лятото.
Областите, в които младежите могат да работят, са „Финанси", „Телекомуникационни решения", „Човешки ресурси", „Маркетинг", „Маркетинг комуникации", „Мрежа за достъп и пренос", „Продажби", „Информационни технологии", „Експлоатация на телекомуникационната мрежа", „Корпоративни комуникации" и „Правна".
Това лято за стаж в Мобилтел са се записали младежи от университети в страната и чужбина, сред които Софийски университет, Нов български университет, ТУ - София, УНСС, City University of Seattle, City University of Sheffield, Нова сорбона - Париж, Bournemouth University и Manchester Business School.
Стажантите в компанията ще преминат през бизнес обучения, допълнителни срещи за обмяна на опит между различните дирекции в компанията. В края на стажантската програма ще има церемония, на която всеки стажант получава сертификат за успешното си представяне.
CW/Б
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X