Бизнес

На 20 април Apple ще представи нови iPad модели

Мария Динкова

Apple обяви, че на 20 април ще проведе своето продуктово събитие, където се очаква да представи нови версии на iPad Pro, AirTags проследяващи устройства и други, пише CNBC. Събитието ще започне в 6 ч. българско време и ще бъде излъчвано онлайн.

Технологичният гигантт може би ще използва събитието, за да продължи да се печели от повишеното търсене на iPad устройства, което беше отчетено по време на пандемията. През януари Apple регистрира 8,44 млрд. долара приходи от iPad за първото фискално тримесечие, което представлява увеличение от 41% спрямо предходната година. Новите iPad Pros се очаква да включват последния и най-бърз процесор и може би ще разполагат с нов тип екран, който използва мини LED технология, за да възпроизвежда по-добри изображения, полезни при гледане на снимки и филми.

Отдавна има слухове и за пускането на AirTags - продукт, който може да се прикрепи към предмети като ключове или да се постави в чанта, за да проследява чрез Find My софтуера, вграден в iPad и iPhone моделите. Компанията тестваше начин за проследяването на тези устройства в своя бета софтуер за iPhonе.

Но всъщност Apple може да представи и други нови продукти по време на събитието. Сред останалите устройства, които могат да бъдат обновени, са iMacs, които все още не с подобрени с новия М1 процесор.

AirPods са най-продаваните слушалки за телефон в света и вероятно е добра идея те да бъдат обновени, след като конкуренцията представя подобни продукти, често на по-ниски цени. Според анализаторите обаче новите AirPods вероятно няма да бъдат пуснати преди третото тримесечие на тази година.

На последно място, трябва да се спомене и Apple TV, който отдавна трябва да бъде актуализиран. Настоящият модел Apple TV 4K излезе през 2017, но дори и той включваше съвсем малки подобрения спрямо версията от 2015. Още през декември от Bloomberg съобщиха, че Apple планира ъпдейт с ново дистанционно управление, подобрен процесор и фокус върху гейминга.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X