Бизнес

Google удължава неограничените разговори в Meet до 30 юни

Мария Динкова

2020 трансформира приложенията за видео разговори от "полезни" в съществени за нашето ежедневие. На фона на продължаващата пандемия много хора все още разчитат на този тип инструменти, за да се свързват с колегите, семейството и приятелите си.

В тази връзка Google обяви, че удължава отново достъпа до по-дългите разговори в Google Meet за безплатната версия. Нейните потребители могат да участват в обаждания с продължителност един ден до края на юни 2021.

Не само G Suite потребителите
Преди април 2020 потребителите, които искаха Google Meet трябваше да купят G Suite план. Тогава обаче компанията пусна безплатна версия, достъпна за всеки с профил в Gmail или Google. Така безплатните потребители можеха да създават и да се присъединяват към Google Meet разговори, както и да добавят до 100 души във видео обаждане.

Разбира се, G Suite версията има повече предимства, включително възможност за разговор с до 250 участника, запис и излъчване на живо на до 100 хил. гледащи. Тя позволява също така на потребителите да говорят за повече от 60 минути.

При пускането на безплатната версия на Google Meet гигантът реши да отложи въвеждането на ограниченото време за разговори до 30 септември 2020. Тази дата обаче още веднъж беше променена до 31 март 2021. Дали отново няма да бъде удължен настоящият срок, предстои да видим, но със сигурност това е един положителен ход в полза на потребителите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X