Бизнес

Acronis придобива южноафриканския си партньор Synapsys

Александър Главчев

Acronis обяви придобиването на Synapsys - дългогодишен партньор в Кейптаун, Южна Африка, специализиран в разпространението на решения за киберзащита на Acronis. Питър Френч, управляващ директор на Synapsys, пък ще поеме управлението на операциите на Acronis в Близкия изток и Африка.

Synapsys се състои от два бизнеса: Synapsys Systems (Proprietary) Limited, специализиран дистрибутор на софтуер и регионален оторизиран дистрибутор на Acronis за локални решения от 2003 г., и Synapsys Distribution (Proprietary) Limited, който обслужва пазара на доставчиците на услуги с помощта на Acronis Cyber Cloud Platform.

"Synapsys е доверен и ценен партньор в усилията ни да разширим достъпа до нашите решения за киберзащита до организации от африканския континент. Това придобиване ще даде на техните потребители пряк достъп до нашата технология и поддръжка, каза Сергей Белоусов, основател и главен изпълнителен директор на Acronis. В същото време Африка се превръща в стратегическа възможност за растеж на Acronis и придобиването на Synapsys ни осигурява постоянно присъствие на континента. Този ход е от полза за Acronis, за африканския канал от доставчици на услуги, както и за организациите и потребителите, които трябва да защитят своите работни процеси и системи от съвременните заплахите."

Придобиването съвпада с продължаващата глобална инициатива на Acronis, която има за цел да осигури разширен достъп в страните до световните ресурси на компанията. Тъй като търсенето на облачни и управлявани услуги се увеличава по целия свят, това създава възможности за доставчиците на услуги, които предоставят решения за киберзащита на Acronis. Глобалната инициатива отразява ангажимента на компанията да остане близо до своите партньори и да им помогне да развият бизнеса си, като същевременно защитава своите клиенти срещу съвременни заплахи.

След планиран преходен период Synapsys ще бъде интегрирана в Acronis и ще отговаря за всички продажби в Африка на решенията ѝ. "Никой съвет от училищата по бизнес не ви казва да приберете всичките си яйца в една кошница. Но точно това направихме с Acronis и никога не сме съжалявали, каза Питър Френч, управляващ директор на Synapsys. Нашият фокус и ориентиран към партньора произход се съгласуват с мисията на Acronis, особено задвижването към облака и подхода за киберзащита към защита на данните и цифровата сигурност. Тази сделка е естествено продължение на тази дългогодишна връзка. Партньорствата са свързани с взаимоотношения, свързани с хора: ние се радваме да продължим да подкрепяме доставчиците на услуги в цяла Африка, за да запазим екосистемата кибер защитена, вече като част от Acronis. А бившите партньори на Synapsys могат да очакват по-близки отношения с Acronis, като работят чрез същия основен екип на място, на което са се превърнали в клиенти през годините."

Tова е четвъртото придобиване за компанията през последните 18 месеца. Като част от стратегията си за ускорен растеж Acronis ще продължи да проучва потенциални възможности за подобни сделки.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X