Бизнес

Samsung пуска новата серия Galaxy S21 смартфони

Мария Динкова

Samsung Electronics Co Ltd представи първия смартфон Galaxy S със стилус, наречен S Pen - месец преди обичайното пускане на новите модели, пише Reuters.

Според анализатори предлагането на стилус с Galaxy S21 може би е знак, че южнокорейският технологичен гигант ще събере S серията с другите водещи смартфон модели tNote, които вече разполагат със стилус за записки. По този начин компанията ще може да освободи ресурс, който да се фокусира върху сгъваемите устройства като ключови масови продукти, а не само като нишови телефони.

Освен това Samsung се опитва да увеличи своя пазарен дял, след като китайската Huawei Technologies беше засегната от американските санкции, налагащи ограничения върху нейните доставки и продажби.

Ранното представяне на Galaxy S21 изглежда като тактика за капитализиране на трудностите при Huawei, смятат експертите. Новите варианти на Note обикновено се представят през втората половина на годината.

Анализаторите подчертават, че Samsung са изправени пред силна конкуренция при водещите модели от страна на китайските доставчици на фона на увеличаващото се търсене на устройства, които могат да бъдат използвани както за отдалечена работа, така и за видеоигри.

Новата серия Galaxy S21 надгражда върху постигнато досега, като ще бъде налична в различни вариации от размери и цветове. Стандартният Galaxy S21 се отличава с компактен дизайн с 6,2-инчов дисплей, докато S21+ - с 6,7-инчов екран и по-голяма батерия, подходяща за геймърски маратони. Същевременно екранът на S21 Ultra е дори още по-голям 6.8 инча - единствената версия съвместима със S Pen стилуса, който трябва да се купи отделно. От компанията допълват, че планират да предложат стилуси и с другите устройства.


Samsung пуска новата серия Galaxy S21 смартфони


Galaxy S21 разполага също така с интелигентен динамичен AMOLED 2X Инфинити-O дисплей с адаптивно 120Hz опресняване за по-плавно скролване и гледане на съдържание. Той автоматично регулира честотата на опресняване спрямо съдържанието. За да намали умората на очите, новата технология Eye Comfort Shield (дисклеймър 4 във футъра по-долу) регулира синята светлина в зависимост от актуалния час, съдържанието или времето на заспиване.

В допълнение Galaxy S21 осигурява производителност от следващо поколение и безпроблемна свързаност в рамките на екосистемата на Galaxy. Galaxy S21 разполага с най-новия усъвършенстван смартфон процесор, интегриран някога в Galaxy устройство. Резултатът е по-висока скорост, енергийна ефективност и усъвършенствани изчислителни възможности, които поддържат 5G свързаност и изкуствения интелект в устройството. Galaxy S21 разполага с цялата необходима мощност, за да се обработват снимки, да се записват 8K видеоклипове, да се наслаждаваш на гейминг маратон в облак и да правиш перфектните видеоклипове.

Galaxy S21 е защитен от Samsung Knox Vault, платформата на Samsung за защита на ниво процесор. Добавянето на защита на паметта, заедно със защитата на процесора, Samsung Knox Vault предлага сигурност от ново поколение. В Galaxy S21 е интегриран нов инструмент за защита и управление на нивата на защита на личните данни, като позволява да се премахнат метаданните за местоположение от снимки и видеоклипове, преди да бъдат споделени. С изцяло новата функция за споделяне Private Share притежателите на Galaxy S21 могат да контролират кой получава достъп до съдържанието, което изпращат, и колко дълго е достъпно то.

Отключването и на трите флагмана става чрез ултразвуков сензор за пръстов отпечатък вграден в дисплея. За по-голяма защита устройствата имат покритие 3D Gorilla Glass Victus както върху дисплея, така и върху задния корпус (за S21 Ultra и S21+), което ги прави по-издръжливи на надрасквания и изпускания.

Новите модели могат да бъдат прредварително поръчани до 23:59 ч. на 28.01.2021г, като се предлагат и от трите мобилни оператора у нас: Vivacom, A1 и Telenor.

Първите 400 участници, активирали своето устройство в периода до 06.02.2021, включително, и регистрирали своята покупка в периода 03:05 ч. на 22.02.2021 г. - 23:59 ч. на 28.02.2021 г., в зависимост от закупения модел смартфон ще получат следната награда:
- Първите 150 участници, регистрирали покупката на своя Galaxy S21 Ultra, ще получат един брой слушалки Galaxy Buds Pro и един брой Smart Tag.
- Първите 250 участници, регистрирали покупката на своя Galaxy S21+ или Galaxy S21, ще получат един брой слушалки Galaxy Buds Live и един брой Smart Tag.

От 29 януари 2021 г. в търговската мрежа ще бъдат налични:
- Galaxy S21 Ultra в цветовете "Загадъчно сребърно" и "Загадъчно черно"
- Galaxy S21+ в цветовете "Загадъчно черно", "Загадъчно сребърно", "Загадъчно лилаво"
- Galaxy S21 в цветовете "Загадъчно лилаво", "Загадъчно розово", "Загадъчно бяло", "Загадъчно сиво"

В зависимост от вътрешната памет, цените на трите модела стартират съответно от 1,749лв за Galaxy S21; 2,149лв за Galaxy S21+ и 2,549лв за Galaxy S21 Ultra.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X