Бизнес

Logitech постига 75% увеличение в продажбите за тримесечието

Мария Динкова

Logitech International обяви увеличение в приходите през второто тримесечие и в нетните печалби, тъй като компанията печели от преминаването към дистанционна работа заради пандемията от COVID-19, пише Reuters.

Производителят на клавиатури и мишки също така увеличи своята прогноза за годината, като очаква продажбите да скочат между 35% и 40% при постоянните валути и оперативни приходи да достигнат между 700 млн. и 725 млн. долара.

"Тенденцията за растеж, която подпомогна нашия бизнес се ускори, докато обществото се приспособява към новата реалност", отбелязва Бракен Дърел, главен изпълнителен директор на компанията.

"Лидерите на организации , с които говоря, очакват, че хората все повече ще работят от множество различни локации - т.е. хибридна работна култура се превръща в норма", допълва той.

Швейцарско-американската компания печели от преминаването към работа от вкъщи, което доведе до ръст на видео обажданията. Освен това положително й повлия и трансформирането на офис пространствата, така че да се спазват ограниченията за социално дистанциране.

От Logitech заявиха, че продажбите на фирмата са нараснали със 75% до 1,26 млрд. долара през трите месеца до края на септември. Нетната печалба на компанията се е увеличила до 266,9 млн. долара спрямо 73 млн. долара година по-рано.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X