Бизнес

Apple представя новите iPhone на 15 септември

Иван Гайдаров

Apple посочи дългоочакваната дата за представянето моделите си за 2020 г. Събитие ще се състои на 15 септември и се очаква в неговите рамки да бъдат показани първите 5G iPhone.

След месеци спекулации, доставчикът обяви, че на 15 септември ще излъчи уебкаст, ограничавайки вероятно физическото присъствие заради пандемията от Covid-19.

Bloomberg съобщава за спекулации, според които Apple подготвя четири нови модела iPhone с 5G съвместимост, заедно с актуализиран iPad Air; два часовника; интелигентен високоговорител Homepod; и слушалки.

Въпреки че датата на събитието до голяма степен съответства на предходните години, ръководителите на Apple по-рано заявиха, че най-новите модели iPhone ще станат достъпни "няколко седмици по-късно" от обичайния срок - в края на септември.

По-рано американските оператори подчертаха, че пускането на 5G iPhone ще бъде ключов момент за внедряването на технологията от следващо поколение в страната, където iOS представлява приблизително половината от пазарния дял на операционните системи за смартфони.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X