Бизнес

Партньорството на Boleron с Visa ще стимулира дигиталното застраховане по време на COVID-19

Мария Динкова

Българската дигитална застрахователна платформа Boleron обединява усилия с Visa, за да улесни процеса по заявка и плащане онлайн на редица ключови застраховки. Решението предоставя възможността на всички притежатели на карта Visa сами да застраховат своя автомобил, жилище или планирано пътуване само с няколко клика през мобилно устройство или десктоп компютър. От края на август за период от три месеца потребителите на Boleron, които изберат да платят с карта Visa в приложението, ще получат до 20% от размера на застраховката обратно по сметката си (cashback). Услугата се предлага в момент, в който повече от всякога е важно да се намали необходимостта от физическо посещаване на обекти с цел безопасност на потребителите в ситуация на пандемия.

Пилотният проект е част от втория сезон на Visa Innovation Program в България, чиято цел е да развива възможностите на българските финтех фирми да предоставят решения на предизвикателствата на пазара и да продължават да формират бъдещето на плащанията и търговията. Програмата предоставя възможност на избрани финтех компании да работят директно с Visa и финансови институции част от мрежата на Visa. Партньорството на Boleron с Visa е пример как финтех компании предоставят решения, които стимулират дигиталната трансформация в някои традиционно по-консервативни индустрии като застраховането. Съвместната кампания започва през лятото и ще продължи до 24 ноември 2020 г.

"Десет години след навлизането на мобилното банкиране вече има и мобилно застраховане. С мобилното приложение на Boleron управлението на застраховките е още по-лесно, защото полиците са винаги в телефона. Плащанията се извършват онлайн с банкова карта, като месечните вноски се събират автоматично без такси и усилия за клиента." споделя Александър Цветков, главен изпълнителен директор на Boleron.

Онлайн застраховането през Boleron е лесно и бързо, като целият процес се състои в няколко стъпки, а плащането с карта Visa сега носи и бонус - до 20% cashback. За целта, картодържателят трябва да свали и стартира приложението на Boleron. Потребителят следва да избере вида застраховка и да въведе данните и преференциите си. На етап покупка е нужно клиентът да избере плащане с Visa и да запази картата си за бъдещи трансакции. След плащане потребителят получава 20% от размера на застраховката обратно по сметката си до три работни дни.

"Във Visa вярваме, че доброто сътрудничество е от ключово значение за създаването на иновативни решения. Постоянно инвестираме и работим в тясно взаимодействие с множество финтех компании, заедно с които разширяваме достъпа на крайните клиенти и бизнес организации по целия свят до сигурни, надеждни и удобни дигитални инструменти за разплащане. Изключително се радвам, че само няколко месеца след като бяха избрани за един от стартъпите във Visa Innovation Program, Boleron успяха да предложат на обществото нова иновативна услуга в сътрудничество с Visa. Надяваме се това да е едва началото на многобройни бъдещи партньорства с български финтех компании." каза Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X