Бизнес

LinkedIn съкращава 960 служители заради коронавируса

Мария Динкова

LinkedIn, притежавана от Microsoft, обяви, че ще съкрати около 960 позиции или 6% от своите служители в глобален план, тъй като пандемията се е отразила негативно върху търсенено на нейните продукти за намиране на персонал. Новината идва точно преди обявяването на приходите на Microsoft за последното тримесечие, пише CNBC.

LinkedIn помага на компаниите и служителите да се свържат. В момента обаче по-малко фирми в търсят кадри, като това засяга бизнеса и на социалната мрежа, коментира изпълнителният директор Раян Рослански.

"Нашият бизнес Talent Solutins продължава да бъде засегнат, след като по-малко компании, включително нашата, имат нужда да наемат толкова хора, колкото преди", обяснява Рослански.

Microsoft купи LinkedIn за 26,2 млрд. долара през 2016. Това е най-голямото придобиване, което Microsoft е извършвала някога, макар че гигантът остави социалната мрежа почти непроменена под ръководството на бившия изпълнителен директор Джеф Уайнър, който се оттегли в началото на юни.

През февруари LinedIn отговаряше за почти 6% от общите приходи на Microsoft и беше един от най-бързо разрастващите се бизнеси на компанията. Но в последния доклад за приходите от Microsoft предупредиха, че има намаляване на рекламите в социалната мрежа през последните седмици на тримесечието, когато коронаворусът започна да се отрзява сериозно на бизнеса по света. Очаква се гигантът да съобщи своите резултати за фискалното четвърто тримесечие в сряда.

Рослански отбеляза, че LinedIn планира да слее двете звена - Learning Management Systems и Talent Solutins - в едно, така че да не се налага компанията "да продължи да дублира скъпите платформи, системи и инструменти вътрешно".

Позициите, които ще бъдат съкратени, са в отделите по глобални продажби и намиране на таланти.

Сега LinkedIn планира да започне да се фокусира върху онлайн продажбите. "Този онлайн канал ще ни позволи по-добре да обслужваме милионите малки компании, които ще се нуждаят от LinkedIn по време на тази пандемия и след нея", споделя изпълнителният директор.

Той допълни, че годишният план на компанията, който обикновено е готов до края на юни, ще ще бъде публикуван по-късно заради извънредните обстоятелства.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X