Бизнес

От юли Google започва да отваря офисите си на 10% капацитет

Мария Динкова

От Google съобщиха, че от 6 юли отварят отново сградите си в повечето градове на около 10% капацитет и планират през септември да достигнат 30% капацитет, ако условията го позволяват, пише Reuters.

Google и Facebook разрешиха на своите служители да работят от вкъщи в началото на март, следвайки строгите мерки, въведени от властите, с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

Google обяви също така, че отпуска за всеки служител по 1000 долара или еквивалентна сума в съответната страна за купуването на необходимо оборудване или офис мебели. Причината за това е, че се очаква повечето от персонала да продължи да работи от вкъщи до края на годината.

Има обаче и определени позиции, при които служителите трябва задължително да се върнат в офисите тази година. Те ще работят ограничено и на ротационен принцип, заяви изпълнителният директор Сундар Пичай.

В същото време стана ясно и че Apple продължава да отваря своите магазини - около 100 в САЩ. В тази връзка производителят на iPhone въведе нови процедури за безопасност, като служителите и клиентите ще бъдат задължени да носят маски и да им бъде измервана температурата. Освен това правилата за социална дистанция ще ограничат и броя на хората, които ще могат да влизат в обектите на компанията.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X