Бизнес

1/3 от малките компании в САЩ няма да възстановят работата си

Иван Гайдаров

Едно от всеки три малки предприятия в САЩ, които са спрели дейността си заради пандемията от коронавирус, не очакват да отворят отново, сочи ново проучване на Facebook сред 86 000 души, които притежават, управляват или работят за малък или среден бизнес с по-малко от 500 служители. Проучването включва също така 9 000 оператори на "личен" бизнес или самонаети хора, които предоставят стоки или услуги, но не се считат за "собственик" или "мениджър" на операциите.

Към април 2020 г. 31% от малките предприятия и 52% от личния бизнес са спрели дейност през последните три месеца. Около 43% от хотелите, кафенетата и ресторантите също са били затворени през последните няколко месеца, както и 41% от фитнесите и студията за красота, както и други професионални услуги.

Повечето компании в проучването (62%) отбелязват, че са затворили, за да спазят заповедите на местната власт и здравните служби с цел забавянето на разпространението на коронавируса.

И докато 2/3 от тези предприятия са оптимистично настроени, че ще отворят врати в бъдеще, 1/3 казва, че вероятно никога няма да рестартират дейността си. Повече от една трета (34%) казват, че основната причина за това е невъзможност за плащане на разходи или наема си. Други 27% посочват "лични причини".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X