Бизнес

Теленор с нови дарителски инициативи

Иван Гайдаров

Теленор дари 50 смартфона CAT S52, предназначени за медици от Военномедицинска академия, УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и Центъра
за спешна медицинска помощ в София. Смартфоните CAT S52 са разработени, за да бъдат по-устойчиви на предизвикателствата на околния свят и могат да се почистват многократно със сапун, дезинфектанти, химикали, белина и алкохол, без това да повлияе на
работата им. Почистването на телефоните може да е толкова често, колкото миенето на ръцете. Медиците в лечебните заведения, работещи на предна линия в борбата с коронавируса, са сред най-застрашените по време на пандемията, а с тези устройства те ще могат да останат свързани със света и с интернет, без това да бъде допълнителен риск за здравето им.

CAT S52 разполага с 5.65-инчов екран с резолюция 1440x720 пиксела, който е високоустойчиво Gorilla Glass 6 стъкло. Моделът е с метална рамка и подсилен гръб, с които е устойчив на падания от 1.5 м върху бетон и покрива военни стандарти за издръжливост. Основната камера на CAT S52 е с 12MP сензор, докато предната е с 8MP.

Устройството има осемядрен процесор Mediatek с 4GB RAM и 64GB вътрешна памет, както и възможност за добавяне на microSD карта с памет. Батерията му е с капацитет 3100mAh и поддържа бързо зареждане. На гърба на CAT S52 има сензор за пръстови отпечатъци, а софтуерът му е Android 9 Pie.

Освен това телекомът предоставя безвъзмездно още над 50 компютъра на училища в областите Монтана и Русе.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X