Бизнес

Apple отваря част от магазините си в САЩ

Мария Динкова

Apple Inc ще отвори някои от магазините си в четири американски щата тази седмица, като за първи път след средата на март физически обекти на компанията ще заработят отново в САЩ, пише Reuters.

От изявлението става ясно, че "някои" от магазините в Алабама, Аляска, Айдахо и Южна Каролина ще бъдат отворени.

От Apple отбелязаха, че те разглеждат здравните данни в градовете и районите, където имат физически магазини, за да определят кога да подновят работа. Компанията има обекти в няколко американски щата като Тексас и Джорджия, където властите теоретично ще позволят отварянето на магазините, но засега не са обявени подобни планове.

"Нашият екип постоянно следи местните здравни данни и насоките от властите. Когато можем безопасно да отворим нашите магазини, ние ще го направи", се коментира в изявлението на Apple.

В четирите щата, в които магазините на компанията ще бъдат отворени отново, ще бъдат приложени нови процедури, подобни на тези, които бяха въведени в Южна Корея, Австралия и Австрия.

На всички клиенти и служители ще бъде измервана температурата и те ще трябва да носят маски преди да влязат в магазините, като Apple ще осигури маски на посетителите, ако те не разполагат със собствени. Също така правилата за социална дистанция ще ограничават броя на клиентите в магазините, което обаче може да доведе до забавено обслужване, предупреждават от компанията.

"След като много хора работят и учат у дома, ние ще се фокусираме основно върху осигуряването на обслужване и поддръжка. Препоръчваме, когато е възможно, потребителите да пазаруват онлайн за доставки без контакт или да идват в магазините, за да си получат стоката", подчертават от Apple.

Компанията ще продължи да предлага демонстрация на устройствата в магазините, но персоналът ще ги почиства често, като дезинфектанти ще бъдат поставени във всички обекти.

По-рано стана ясно, че технологичният гигант ще отговори отново своите магазини и в Германия. Apple започна да затваря своите обекти в Китай през януари и поднови тяхната работа едва в средата на март. Дни по-късно всички магазини извън Китай бяха затворени, след като вирусът се разпространи глобално. Първите магазини, които започнаха да отварят извън Китай бяха тези в Южна Корея, подновявайки дейността си в средата на април.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X