Бизнес

AMD отчете сериозни успехи през Q1 2020

Иван Гайдаров

AMD регистрира приходи от 1,79 милиарда долара, оперативни приходи от 177 милиона долара, нетни приходи от 162 милиона и печалба на дял от 0,14 долара. На не-GAAP база, оперативните приходи на компанията възлизат на 236 милиона, нетните приходи на 222 милиона, а печалбата на дял - на 0.18 долара, става ясно от финансовия отчет на компанията за тримесечието.

"Ние се представихме добре през първото тримесечие, работейки в среда на предизвикателства, за да реализираме 40% ръст спрямо същия период миналата година, както и значително да повишим брутната печалба, което се дължи на нашите процесори Ryzen и EPYC", коментира д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD, и добавя: "Въпреки, че очакваме известна несигурност в близкосрочното търсене, нашата финансова основа е солидна, а силният продуктов портфейл ни позиционира добре в различните сегменти на пазара. Ние оставаме фокусирани върху силно развитие на бизнеса, докато гарантираме безопасността на нашите служители и подкрепяме нашите клиенти, партньори и общности. Нашата стратегия и дългосрочни планове за растеж остават непроменени."

Текущи прогнози

Представените текущи прогнози от страна на AMD се базират на моментните очаквания, като се взимат предвид бизнес средата, обуславяна свързана с въздействията на COVID-19, глобалният икономически спад и сигналите за клиентско търсене. Затова изявленията на компанията са с оглед на бъдещите перспективи, като действителните резултати може да се различават поради променливите условия на пазара - фактори, свързани с COVID-19, и др., обръщат внимание от AMD.

За 2-рото тримесечие на 2020 г. AMD очаква приходи от около 1,85 милиарда долара или увеличение от около 21% спрямо същия период на миналата година и 4% спрямо предходното тримесечие. Този ръст се очаква да дойде основно от продажбите на процесорите Ryzen и EPYC.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X