Бизнес

Apple представя новата серия iPhone през септември?

Иван Гайдаров

Датата на излизане на iPhone 12 стана обект на много спекулации заради пандемията от коронавирус. Някои публикации сочат, че iPhone 12 ще бъде пуснат навреме тази есен, докато други твърдят, че това може да се случи по празниците или дори в началото на 2021 година. Последните информации сочат, че истината може да се окаже някъде по средата. А тези, които искат iPhone 12 с възможно най-голям дисплей, ще трябва да изчакат.

Пред MacRumors, Джеф Пу от китайската изследователска компания GF казва, че етапът на тестовете за инженерна пригодност на iPhone 12 може да бъде удължен с две седмици. Това би означавало края на април за 5,4-инчовия iPhone 12, както и за 6,1-инчовия iPhone 12 и 6,1-инчовия iPhone 12 Pro.

Етапът EVT за 6,7-инчовия iPhone 12 Pro обаче няма как да се случи до средата на май. В резултат на това Пу казва, че очаква 5,4-инчовият iPhone 12 и двете 6,1-инчови устройства да бъдат представени през септември. Най-големият 6,7-инчов iPhone 12 Pro обаче надали ще се появи в търговската мрежа преди средата на октомври.

Както отбелязва MacRumors, Apple направи двуфазови пускания на някои от своите iPhone миналата година. Това включва iPhone X през ноември след старта на iPhone 8 през септември. iPhone XR пък стартира през октомври, след като преди това iPhone XS и iPhone XS Max бяха представени през септември. Според досегашната информация обаче единствената ключова разлика между 6,1-инчовия iPhone 12 Pro и 6,7-инчовия iPhone 12 Pro Max е размерът, докато в предишните двуфазови пускания става дума за напълно различни телефони.

Най-общо се очаква и четирите модела iPhone 12 този път да имат OLED дисплеи, както и 5G свързаност и новия бърз процесор A14 Bionic на Apple, който може да съперничи на MacBook Pro по мощност. Очаква се моделите на iPhone 12 Pro отново да получат трета телефото камера плюс нов LiDAR скенер за усъвършенствани характеристики на разширена реалност и подобрено заснемане на снимки и видео.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X