Бизнес

Samsung с ръст на печалбите въпреки Covid-19

Иван Гайдаров

Според прогнозата на Samsung Electronics за Q1 оперативната ѝ печалба и продажбите ѝ ще отбележат ограничен ръст, тъй като се очаква нарастващото търсене на памет чипове да компенсира намаляването на доставките на смартфони, причинено от пандемията от Covid-19 (коронавирус).

В насоки за печалбите, публикувани 7 април, южнокорейската компания изчислява, че оперативната ѝ печалба ще се увеличи с 2,7% на годишна база и ще достигне до около 5,2 милиарда долара, като приходите ще се увеличат с 5%.

Полупроводниковият бизнес на компанията, който носи по-голямата част от печалбата ѝ, се очаква да генерира сериозен интерес, тъй като чиповете, захранващи центровете за данни и облачните услуги, стават все по-търсени на фона на извънредното положение в глобален мащаб, предизвикало повишено използване на интернет, пише Bloomberg.

Samsung не разкрива нетната си печалба и не дава прогнози за приходи и печалби за следващите тримесечия. Те се очаква да бъдат публикувани в рамките на следващия месец. На годишното събрание на акционерите миналия месец обаче от компанията прогнозираха връщане към растежа за дивизията си за памет чипове и още по-трудни времена за тази за продажба на смартфони.

Samsung очаква мерките за забавяне на пандемията да окажат по-силно въздействие върху резултатите от второто ѝ фискално тримесечие.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X