Бизнес

Microsoft отваря Office 365 за организациите с идеална цел

Иван Гайдаров

След като поеха ангажимент да запазят възнагражденията на почасовите си служители при намалени работни часове, от Microsoft обявиха нови мерки в подкрепа на организациите, които са на първа линия в борбата с глобалната епидемия от Covid-19. Технологичният гигант създава възможности за безвъзмездно ползване на своята платформа Office 365, част от която е и комуникационната платформа Teams, за организациите с идеална цел и международните организации като ООН, които се намират на преден план в предоставянето на ключова подкрепа за местните общности.

Microsoft Teams е платформа, която обединява общуване и съвместна работа, като съчетава чат, видео срещи и съхранение на файлове. Тя може да помогне на служители и доброволци да останат свързани в днешната ситуация на физическа дистанция. Teams е част от Office 365 и ако една организация е лицензирана за софтуера, тя вече разполага с нея. Екипът ни Microsoft Tech for Social Impact, който работи в рамките на инициативата Microsoft Philanthropies, вече разполага с редица безвъзмездни предложения, налични за неправителствени организации с подходящ профил, без значение от техния размер, включително Office 365 Business Essentials, Microsoft 365 Business и Office 365 E1 за по-големи организации.

Доброволците, работещи в неправителствени организации, ще могат да използват безвъзмездно Office 365 E1 за 6 месеца. Платформата включва както Teams, така и електронна поща, съхранение на файлове и други възможности. Това предложение е създадено за организации, които се нуждаят от безпроблемни условия за доброволци, борещи се с епидемията на отдалечени места. След шест месеца свободните акаунти ще бъдат затворени и съответната организация ще може да избере дали да премине към платена употреба на Office 365 E1 или Office 365 F1.

Профил на организациите

За да получи безвъзмезден достъп до платформата, всяка една организация трябва да отговаря на няколко основни изисквания.

На първо място, инициативата е насочена към неправителствени организации с признат правен статус в съответната държава, които работят с нестопанска цел в полза на местната общност. Тя би могла да включва предоставяне на помощ за бедните, повишаване на нивото на образование, подобряване на социалната благополучие, запазване на културата, опазване или възстановяване на околната среда, насърчаване на правата на човека, установяване на гражданското общество и т.н.

От Microsoft посочват и примери за организации, които няма да имат достъп до инициативата. "Примерите за неприемливи организации включват такива с нестопанска цел, които не са получили признат правен статут в съответната държава; Правителствени организации или агенции; Училища, колежи и университети, включително официални образователни институции, непрофесионални училища и академични музеи; Здравни организации, включващи старчески домове, пенсионерски центрове и т.н.; Професионални и комерсиални асоциации; Професионални и полупрофесионални спортни организации; Политически и синдикални организации", изброяват от технологичния гигант.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X