Бизнес

Airbnb подкрепя домакините в платформата си с 250 млн. долара

Иван Гайдаров

В понеделник, Airbnb обеща да раздаде 250 милиона долара, за да подпомогне домакините в платформата, чиито гости са отменили резервации заради епидемията от коронавирус. В публикация в блога на Airbnb се казва, че "политиката ѝ за смекчаващи обстоятелства" ще се прилага за пътувания, резервирани преди 14 март, и чекиране между 14 март и 31 май. Гостите ще могат да се откажат при пълно възстановяване на сумите, докато Airbnb ще плаща на домакините 25% от това, което биха спечелили без отмяната на резервацията.

Компанията заяви, че резервации, направени след 14 март - датата, на която Световната здравна организация обяви глобална пандемия - няма да попадат в обхвата на политиката за смекчаващи обстоятелства и ще се прилагат редовните условия за анулиране. За престой, резервиран за след 31 май, компанията се обръща към домакини и гости да отменят или да потвърдят отново своите резервации.

Пандемията от COVID-19 нанесе тежък удар върху Airbnb, като Wall Street Journal предрича загуби за стотици милиони долари през тази година, принуждавайки компанията да обмисли увеличаване на капитала или промени в плана си за публично предлагане.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X