Бизнес

Apple стартира приложение за скрининг на Covid-19

Иван Гайдаров

Apple стартира ново приложение за скрининг на Covid-19 и придружаващ го уебсайт, за да помогне на потребителите да определят дали трябва да бъдат тествани за болестта и да ги насочи към допълнителна информация от надеждни медицински източници.

Разработени в партньорство с американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), Коронавирусната работна група на Белия дом и Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA), инструментите предлагат достъп до оценка на въпроси и отговори, която помага на потребителите да преценят личните си рискови фактори - скорошни контакти и симптоми.

Въз основа на оценката потребителите се насърчават да посетят лекар за тест или им се предлага базирани на информация от CDC съвети как да наблюдават и управляват симптомите си у дома.

Безплатният инструмент също така дава отговори на често задавани въпроси за Covid-19 и информация от CDC за най-добрите практики за миене на ръце, дезинфекция на повърхности и социално дистанциране.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прие приложението като "много модернизирана система", добавяйки "ние искаме хората да бъдат тествани само ако се прецени, че е нужно".

От Apple подчертават, че поверителността на потребителите е защитена, тъй като не се изискват входни данни или Apple ID, а отговорите не се споделят с компанията или с която и да е държавна организация.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X