Бизнес

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

Computer World

VIVACOM и United Group обявиха, че даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването за овладяване на разпространението на COVID-19 в България. Средствата ще бъдат преведени в дарителската сметка на МЗ. Преди дни министерството стартира дарителска кампания, с която цели да събере 5 млн. лв. чрез DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777. Сега дарената сума покрива близо 20 на сто от търсените средства.

United Group обяви, че ще направи дарения за справяне с болестта във всички държави, в които оперира. Те са в общ размер на 3 млн. долара, от който 1,2 млн. ще в пари и 1,8 млн. - в медицинско оборудване.

Групата оперира в Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Макеония.
През ноември 2019 г. United Group бе избрана да придобие VIVACOM за 1,2 млрд. евро. Сделката, която е една от най-големите придобивания в региона, е в процес на регулаторно одобрение.

"Заедно можем да помогнем за ограничаване на пандемията, която драстично промени живота на милиони хора, ограничи личните контакти и нанесе удар на световната икономика, сподели Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group. Дарението ще подпомогне българската здравна система, лекарите и всички медицински лица, които са на предните позиции в борбата с вируса."

"VIVACOM и United Group осъзнават голямата отговорност, която имат пред обществото в момент, в който сме изправени пред пандемия с такъв мащаб, каза главният изпълнителен директор на VIVACOM Атанас Добрев. Ето защо взехме решение да подпомогнем Министерството на здравеопазването в усилията му да осигури всичко необходимо на здравните заведения за справяне със ситуацията. Вярвам, че ще бъдем полезни на цялото общество и ще подкрепим медицинския персонал, който показва безапелационен професионализъм в критичната ситуация."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X