Бизнес

Alphabet дарява над 800 млн. долара за борбата с коронавируса

Computer World

Alphabet обеща да дари повече от 800 милиона долара на редица компании и инициативи, включително такива за производство на здравно оборудване и отпускане на кредити за Google Ads, като част от усилията на компанията да подпомогне борбата с Covid-19 (коронавирус).

Изпълнителният директор на Google и Alphabet Сундар Пичай обяви, че вирусът е нанесал "опустошителни последици върху живота и общностите", а дарението на технологичния гигант ще бъде в подкрепа на работата на малките и средни компании, правителствените агенции и здравните организации и работници, които са "на първа линия в борбата с тази глобална пандемия".

Компанията си партнира с производителя на защитна екипировка Magid Glove & Safety, за да произведе между 2 и 3 милиона маски за лице през следващите седмици. Те ще бъдат предоставени на CDC Foundation, нестопанска организация, създадена от правителството на САЩ, за да предоставя подкрепа за работата на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Служители от дъщерните дружества на Alphabet - Google, Verily и X - ще предоставят инженерна помощ, верига за доставки и медицински експертизи на производители, дистрибутори и администрация в САЩ, за да помогнат за увеличаване на производството на респиратори.

Alphabet отпусна субсидии за реклама на стойност 250 милиона долара на Световната здравна организация (СЗО) и повече от 100 световни правителствени агенции с цел потребителите да бъдат точно информирани относно Covid-19. Това е десетократно увеличение в сравнение с плануваното от компанията през февруари.

Около 340 милиона долара кредит за Google Ads ще бъде на разположение и за малкия и среден бизнес с активни профили за облекчаване на маркетинговите разходи, а компанията ще задели 200 милиона долара за финансиране на НПО и финансови компании в световен мащаб.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X