Бизнес

eBay защитава търговците от ефектите от пандемията от COVID-19

Computer World

Отлагане на плащанията на почти всички такси за търговци и временно заключване на техния рейтинг в платформата си, обяви eBay. Мерките са насочени към засегнатите от COVID-19. Според компанията малките и средни предприятия имат спешна нужда от подкрепа, за да продължат да продават по целия свят.

Абонатите на eBay Store, които отговарят на определени условия, ще могат да отсрочат плащания на повечето такси за 30 дни. Пълната информация за начините да се възползвате от тези възможности е налична на официалната страница и в имейл комуникация на eBay.

Защитата от понижаване на рейтинга заради проблеми с доставки и анулиране на поръчки пък важи от 20 март до 20 юни. Тази инициатива се очаква помогне на продавачите да минимизират загубите, тъй като рейтингът влияе пряко върху продажбите. Ако обаче ефективността на продавача се подобри през споменатия период, рейтингът ще се движи нагоре, както се очаква, подчертават от eBay.

Също така платформата предлага и възможност за безплатен достъп до абонамента за eBay Store. За целта предприемачът трябва да премине през процеса на подбор за Програмата за бизнес развитие на eBay.

"Основният фокус на eBay в България е развитието на износа сред малките и средните предприятия. Ние разбираме, че много продавачи се борят с многобройните поръчки и успешното им изпълнение в бързо променящата се пандемична ситуация по света със затваряне на граници, намалени и закъснели доставки, обяснява Иля Кретов, генерален мениджър на Глобални пазари с висок потенциал за развитие. eBay се стреми да подкрепи своите продавачи и предлага инициативи, предназначени да облекчат, до колкото е възможно, натиска, с който предприемачите се сблъскват в момента и им дава възможност да защитят рейтинга и резултатите си. Ние се стремим да минимизираме финансовите загуби на продавачите и правим всичко възможно да запазим ефективната екосистема на платформата."

От там настоятелно съветват продавачите да превключат магазините си в режим на ваканция и да уведомят за това потенциалните си купувачи. Тази мярка трябва да бъде взета под внимание и да се приложи, ако продавачът в някакъв момент не може да изпълнява поръчки.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X