Бизнес

Частният сектор в САЩ се обединява в помощ на медиците от първа линия

Computer World

CИндустриална коалиция от медицински заведения, технологични гиганти и доставчици на здравни услуги обединяват усилията си за увеличаване на тестовете за COVID-19 и координация на ранната терапия.

Усилията на частната индустрия, ръководени от Джон Халамка, доктор в Mayo Clinic, и различни индустриални лидери, са насочени към използването на силните страни на здравните организации, технологичните компании, нестопанския сектор, академичните среди и стартъпите за изграждане на единен отговор на епидемията от коронавирус.

"Всеки член на коалицията носи своите уникални активи. Споделяме ресурси и планове и работим заедно, за да подкрепи тези, които са на първа линия в борбата с COVID-19", се казва в съобщение на организацията, наречена COVID-19 Healthcare Coalition.

Усилията на коалицията са насочени към обединяване на възможностите на частния сектор в анализа на данни и взимането на решения, основани на доказателства, в отговор на здравната криза. От организацията са категорични, че членството в нея е отворено, и приветстват включването на други партньори от индустрията, което би помогнало за споделяне и разпространение на най-добрите практики.

Коалицията включва големи технологични компании като Amazon Web Services (AWS), Microsoft и Salesforce, както и доставчици на здравни технологии като Arcadia.io, athenahealth, Buoy Health, Epic и nference.

Участващите здравни системи включват HCA Healthcare, Intermountain Healthcare, Rush University System for Health и здравната система на Университета на Калифорния.

Други индустриални партньори на организацията са MITER, LabCorp, Leavitt Partners, CommonWell Health Alliance и MassChallenge.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X