Бизнес

Microsoft остана единствената компания с пазарна капитализация над трилион долара

Computer World

cСлед спад от 2% в понеделник пазарната капитализация на Apple падна под символичната кота от 1 трилион долара за първи път от септември 2019 г. насам. Подобно на много други технологични компании, производителят на iPhone беше силно засегнат от пандемията от COVID-19, тъй като се сблъска със сериозни проблеми във веригата за доставки. както и със спад на продажбите заради затварянето на магазини в глобален мащаб и отслабването на потребителското търсене.

От 21 февруари, последния ден преди появата на новината за вируса, който бързо се разпространява извън Китай, Apple загуби почти 400 милиарда долара пазарна капитализация - от 1,370 милиарда долара за посочения 21 февруари до 982 милиарда долара в момента на затварянето на борсите в понеделник.

Както показва диаграмата, Apple не е единственият технологичен гигант, който губи членството си в клуба на трилионните компании, който всъщност се разпада. Пазарната капитализация на Alphabet и Amazon също падна под 1 трилион долара.

По този начин Microsoft остава последен член на елитния клуб. Компанията със седалище в Редмънд, Вашингтон дори се възползва от настоящата криза до известна степен. Тъй като стотици милиони хора по целия свят са принудени да работят от вкъщи, облачните инструменти на компанията, включени в Office 365, се радват на повишен интерес.

Microsoft остана единствената компания с пазарна капитализация над трилион долара

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X