Бизнес

Apple избяга от големите мита на китайския внос за серията Watch

Computer World

Apple отбеляза първа победа в битката си за избягване на митата за стоки, внесени от Китай. Американските власти са дали право на изключение за Watch устройствата на компанията.

Изключението се отнася до готови продукти, а не само за компоненти и ще позволи на Apple да намали със 7,5% митото, прилагано към определен внос от Китай.

Първоначално, Apple трябваше да се сблъска с 15% ставка за своите смарт часовници, но президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви през януари, че митото за определени стоки ще бъде намалено наполовина.

Компанията отдавна се стреми да избегне последствията от търговския разрив между двете страни. През декември 2019 г. тя успя да избегне 15-процентовите мита за своите продукти от линиите iPhone, iPad и MacBook, след като САЩ и Китай подписаха ново търговско споразумение.

В молбата си за освобождаване на устройствата Watch от големите мита от Apple заявяват, че няма съпоставим продукт, произвеждан в САЩ, и че не са в състояние да идентифицират източник на доставка извън Китай, който е в състояние да отговори на търсенето на продукта в страната.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X