Бизнес

Общо 300 000 лева дариха Lidl и Kаufland на Министерството на здравеопазването

Владимир Владков

Със средствата ще бъдат закупени 8 респиратора, дарени на българските болници

Лидл България и Kаufland България даряват 300 000 лева за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването, обявиха в съвместно изявление двете компании, които са част от германската група Schwarz.
Стойността на осемте респиратора възлиза на 290 880 лв., като останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването. В нея се набират средства с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

След консултация с председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, дарението е насочено към Министерството на здравеопазването. Разпределението на респираторите по места и болници ще се извърши след изрична препоръка на Министерството на здравеопазването и на Националния оперативен щаб.

"Изразяваме надежда дарението да допринесе за справяне с огромното предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество, заявиха в съвместно изявление управителите на Лидл България Милена Драгийска и на Kaufland България Иван Чернев. Те благодарят на всички медицински специалисти, които са на първа линия в борбата с коронавируса, както и на всички институции, ангажирани с ограничаването на неговото разпространение. "Благодарим от сърце и на нашите служители, които в ситуацията на извънредно положение в България работят неуморно за това хората в страната да имат достъп до храна и стоки от първа необходимост", пише още в изявлението им.

От двете вериги, които разполагат с общо над 160 магазини в България, призоваха клиентите да следват препоръките на здравните власти и за пореден път увериха, че няма нужда от презапасяване с хранителни продукти, защото разполагат с достатъчно наличности.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X