Бизнес

Заради коронавируса Samsung мести част от производството си във Виетнам

Мария Динкова

От Samsung Electronics обявиха, че временно ще преместят производството на смартфони от Южна Корея във Виетнам, след като още един от служителите се е заразил с коронавирус и фабриката е трябвало да затвори, пише Reuters.

Говорителят на компанията отбеляза, че групата е преустановила работата в южния град Куми, след като пробата на един от служителите се е оказала положителна.

Заводът, който произвежда водещи модели на Samsung като S20 и сгъваемите телефони Z Flip ще възобнови работа отново в събота, допълва говорителят.

От края на февруари общо шестима служители дадоха положителни проби в заводския комплекс Куми, който е разположен близо до град Тегу - епицентър на епидемията в Южна Корея.

Решението да се пренесе част от производството на "някои от водещите смартфони" във Виетнам "има за цел да достави продуктите на клиентите по един по-ефективен, стабилен и навременен начин", коментират от компанията.

"След като ситуацията с COVID-19 се стабилизира, ние планираме да върнем производството в Куми", допълват от Samsung.

През последното десетилетие технологичният гигант премести голяма част от производството на смартфоните си във Виетнам, където прави над 50% от своите телефони и досега почти не се е сблъсквал с прекъсвания в производството. Всъщност фабриката в Куми отговаря за една малка част от общите количества.

В петък Samsung пусна своя водещ модел S20, както беше планирано въпреки притесненията, че вирусът ще доведе до понижаване на търсенето на глобалните пазари.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X