Бизнес

eBay включи България сред пазарите с висок потенциал за развитие

Александър Главчев

200 държави, сред които и България, ще се присъединят към нов регион лобални пазари с висок потенциал за развитие" във вътрешната структура на eBay. Очаква се преструктурирането да позволи до тях по-бързо достигане на глобалните инициативи на компанията до тях.

Стратегията предвижда нови решения, отнасящи се до потребителското изживяване на купувачите и продавачите. Освен тях, ще се подобряват и наличностите, доставките и разплащанията на милиони стоки от 1,4 млрд. артикула на онлайн платформата. Положителни промени ще има и за търговците, но дори и към настоящия момент през eBay българските продавачи могат да достигнат до 183 млн. клиенти по целия свят. С трансформацията на региона eBay планира да въведе нови инструменти за износ, логистични решения и по-широки възможности за плащания за продавачи и купувачи в рамките на няколко години.

"Днес eBay обединиява пазари, ориентирани към трансгранична търговия, в един огромен регион, който ще ръководя. Тъй като България е наш ключов пазар на Балканите, тя също ще се присъедини към новото Глобално портфолио от пазари с висок потенциал за развитие. Виждаме големи перспективи за развитие за внос и износ от България, споделя Иля Кретов, генерален мениджър на Глобални пазари с висок потенциал за развитие на eBay. Ето защо ще се стремим да подобрим потребителското изживяване както за продавачите, така и за купувачите от страната. Наистина е много амбициозна цел да засилим позициите на платформата eBay практически в целия свят. Това показва доколко ръководството на eBay се доверява на нашия екип и потвърждава, че избраната стратегия за приоритизиране растежа на трансграничната търговия е правилната."

Новата група ще обхване Източна и Южна Европа, както и Скандинавските страни, ОНД, Близкия Изток, Югоизточна Азия, Китай, Африка, Централна и Латинска Америка. Международният екип, който ръководи региона, ще бъде разположен в няколко града по целия свят: Сан-Франциско, Шанхай, Сингапур, Мексико, Нетания и Москва. Основните цели на екипа ще се състоят в подобряване потребителското изживяване при пазаруване в платформата; по-нататъшно развитие на експортните продажби на местните търговци и интегриране на специалните инструменти за износ, които вече се използват в други страни.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X