Бизнес

Tesla получи разрешение да продължи строежа на завода в Германия

Мария Динкова

В четвъртък Tesla получи одобрение от германски съд да продължи да строежа на първия си европейски завод за автомобили и батерии край Берлин, побеждавайки местните екологични активисти, пише Reuters.

От съда отбелязват, че са отхвърлили искането за прекратяване разчистването на земята, подадено от няколко екологични групи. В изявлението се подчертава, че решението е окончателно, след като по-рано този месец властите временно спряха изсичането на дърветата.

През ноември американският производител на електрически автомобили обяви плановете си за построяването на Gigafactory в Грюнхайде, в източната провинция Бранденбург, която заобикаля Берлин. Решението първоначално се разглеждаше като вот на доверие в Германия.

Въпреки това властите се сблъскаха със сериозна опозиция заради стартирането на строежа, като хиляди демонстранти излязоха на протест срещу заплахата, която според тях новият завод представлява за дивата природа и водоснабдяването.

Депутати от германските партии на християндемократите и свободните демократи предупредиха, че сблъсъците в съда срещу Gigafactory ще навредят сериозно върху имиджа на страната като място за правене на бизнес.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X