Бизнес

GSMA: Коронавирус няма да спре Мобилния конгрес в Барселона

Владимир Владков

GSMA разкри плановете си да тушира страховете и да намали риска от разпространение на епидемията от короновирус върху MWC Барселона, описвайки въздействието като далеч от "минимално" и посочвайки широк набор от мерки на място, които да защитят изложители и посетители на популярното събитие. Коментарите се появиха след като ZTE отрече публикациите в медиите, твърдящи, че тя се е отказала от изложението.

В изявление на GSMA пише, че ще бъдат предоставени редица хигиенни мерки в обектите Fira Gran Via, Fira Montjuic и La Farga L'Hospitalet, които да защитят здравето на посетителите. В него се добавя, че GSMA е разширила "своите планове да защити здравето на клиентите, посетителите и персонала на MWC Барселона. Колегите на GSMA по целия свят предприемат решителни мерки за ограничаване и намаляване на по-нататъшното разпространение на вируса."

"Тези мерки включват спазване на съвети, дадени от Световната здравна организация и други здравни власти, спазването на ограниченията за пътуване там, където те съществуват, по-ранно пристигане в Испания, за да се осигури време за самокарантина и осигуряване на достъп до маски."

През миналия месец организацията обяви, че в заведенията в Барселона ще се провеждат програми за цялостно почистване и дезинфекция, със специален акцент върху "точките с много струпвания на хора". На всички места ще има много здравна информация и медицински пунктове.

През тази седмица GSMA потвърди, че ще бъдат добавени табели, напомнящи на хората хигиенни препоръки, съществуващите протоколи за смяна на микрофони на говорителите и редовни комуникационни програми за присъстващите, препоръчващи срещи без ръкостискания.

Макар че повечето изложители настояват, че имат амбициозни планове за събитието, на 4 февруари редица медии съобщиха, че ZTE е отменила участието си. В изявление на китайската компания обаче пише, че само пресконференцията няма да се състои и отново изрази ангажимента си "да демонстрира на събитието своите изключителни постижения в 5G иновациите и 5G решения от край до край". На щанда на ZTE щели да бъдат демонстрирани богата колекция от нови 5G устройства. Южнокорейският доставчик LG обяви, че е отменил плановете си да участва в изложението през 2020 г.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X