Бизнес

Broadcom и Apple с нови два дългосрочни договора за доставка на компоненти

Иван Гайдаров

Broadcom Inc. обяви ново споразумение за доставка на компоненти за устройствата на Apple, пуснати след средата на 2023 г. Базираният в Сан Хосе, Калифорния производител на чипове разкри, че е сключил два дългогодишни договора "за доставката на редица конкретни високоефективни безжични компоненти и модули, които Apple ще използва в своите продукти." Новата сделка е в допълнение към друга такава, сключена между двете организации през 2019 г. Трите сделки общо могат да генерират около 15 милиарда долара бъдещи приходи, добавят от Broadcom.

Новината доведе до ръст в цените на акциите на Broadcom с повече от 2%, докато тези на конкурентната ѝ компания Skyworks Solutions Inc. паднаха със 7,7%.

Broadcom е основен доставчик на Apple, предоставящ чипове, които позволяват на iPhone, iPad и Apple Watches да се свързват с клетъчни мрежи. Broadcom е доставяла и други компоненти за технологичния гигант, включително чипове за свързване на устройства към Wi-Fi мрежи.

Broadcom пусна своя радиочестотен модул за продажба миналата година, а с тази новина компанията разкрива пред евентуални кандидати за придобиване, че в активите ѝ влиза и дългогодишна връзка с една от най-големите технологични организации.

Въпреки че Apple често подписва дългосрочни сделки с големи доставчици, не трябва да се забравя, че компанията също така разработва свои собствени компоненти.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X