Бизнес

И Vodafone напуска Libra Association

Иван Гайдаров

Създадената от Facebook Libra Association, която трябва да застане в основата на новата дигитална валута на социалната мрежа – Libra, продължава да губи основни членове месеци след като формализира своя управителен съвет. Телекомуникационният гигант Vodafone потвърждава пред CoinDesk, че напуска асоциацията. За разлика от други компании, които се оттеглиха заради регулаторните проблеми около криптовалутата, като Visa и Mastercard, Vodafone обяви, че предпочита да се съсредоточи върху разширяването на собствената си платежна услуга M-Pesa, отвъд шестте африкански страни, където тя е налична в момента. Телекомуникационният оператор не пали всички мостове, заявявайки, че бъдещо сътрудничество е напълно възможно.

Въпреки новото сътресение, ръководителят по комуникациите на Libra Association Данте Диспарт остава оптимист, като отбелязва, че управлението и основните технологии, заложени в Libra, ще помогнат на платформата "да остане устойчива". Според него това не е катастрофа, тъй като асоциацията планира да добави нови членове по-късно през 2020 г., като списъкът с чакащите компании наброявал над 1500 имена.

Това обаче няма как да не е удар върху реномето на Libra, особено когато става дума за доверие. Vodafone очевидно смята, че има по-голям шанс да се справи сам, което ще направи още по-трудно убеждаването на останалите партньори, че проектът на Facebook е жизнеспособен.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X