Бизнес

10-те най-влиятелни интернет платформи през десетилетието

Иван Гайдаров

31 декември ще отбележи не само края на годината, но и на десетилетието. Безспорно голяма част от времето в неговите рамки сме прекарали онлайн, прескачайки от сайт на сайт и изграждайки заедно нашия колективен онлайн опит.

В следващите редове ще разгледаме класацията на 10-те най-известни интернет платформи през десетилетието.

10. LinkedIn

Трудно е да си представим професионално онлайн присъствие без акаунт в LinkedIn. Това е мястото, в което можете да се свържете с професионална мрежа, да изградите марка, да потърсите работа, а в последствие и да се похвалите с нея.

9. SoundCloud

SoundCloud е любима дестинация за музиканти или групи и дори залегна в създаването на нова категория артисти - "SoundCloud рапъри". Някои от тях вече са мейнстрийм изпълнители. Платформата е дала на сцената имена като Chance the Rapper, Post Malone, XXXTentacion и Travis Scott ,

8. Pinterest

Милиони потребители прекарват дълго време в Pinterest, разглеждайки красивите, вдъхновяващи или хумористични картинки и възможностите, които дава приложението.

7. Duolingo

Лесната за използване обучителна платформа дава знания по изключително интересен и близък до ученици и студенти начин.

6. Wikipedia

Докато сме в темата за образователните сайтове, е трудно да си представим последното десетилетие без този основен образователен ресурс.

5. YouTube

YouTube се превърна в първата платформа, за която се сещат потребителите, когато искат да слушат музика или да гледат клипове на дадена тема, независимо дали става дума за музика, уроците по гримиране, дресировка на котки или рецепти.

4. Reddit

Глобалният принос на Reddit е неоспорим. Това е платформа, в която всеки може да отиде да задава въпроси, да чете лични или измислени истории, както и новини, да става част от общности и да си изгражда идентичности. Миналото десетилетие нямаше да бъде същото без социалните мрежи, а Reddit е една от тях.

3. Twitter

Разбира се, какво би било през последните десет години без Twitter? Свързва ни с приятели и общности, информира ни за световните събития и дори отгледа движения, определящи епохата, като #MeToo. Тази социална мрежа също няма как да бъде игнорирана.

2. Netflix

Стрийминг услугата е друг от символите на последното десетилетии за милиони потребители. Феноменални продукции като Stranger Things, Narcos и Bojack Horseman и извоюват мястото в тази класация.

1. Facebook

Влиянието на Facebook върху десетилетието е неоспоримо, особено като се има предвид колко спорна е платформата през последните години. Някои обичат социалната мрежа, други я мразят, но никой не е равнодушен към нея.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X