Бизнес

Fourth и HotSchedules с амбиция за лидерство в технологичните решения за туризма

Иван Гайдаров

Fourth, доставчик на интегрирана платформа за управление на работната сила и контрол на оперативните разходи в хотелиерството, и HotSchedules, доставчик на водещи решения за управление на работната сила и инвентара в ресторантьорството, обявиха, че са сключили споразумение за сливане на дейностите си. Решението им е подкрепено от инвестиционните компании Marlin Equity Partners и Insight Partners.

Новосъздадената компания запазва името Fourth. Тя представлява най-големият доставчик на цялостни решения за управление в ресторантьорството и хотелиерството по целия свят за клиенти от всякаква величина – от единични обекти и франчайз вериги до глобални вериги от ресторанти и хотели. Комбинираният пакет с решения по модела "софтуер като услуга" (SaaS) включва планиране, работно време и присъствие, проследяване на кандидати, обучение, доставка на инвентар и управление на човешки ресурси, бонуси и възнаграждения. Той вече обслужва 120 000 обекта по целия свят и се поддържа офиси в САЩ, Великобритания, България, Китай, Австралия и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Ребрандирането показва намерението на компанията да консолидира всички решения върху платформата Fourth и впоследствие да промени името на холдинговата компания на Fourth Enterprises.

"Сливането на Fourth и HotSchedules създава огромни възможности за растеж и иновации. Радваме се да обединим сили с компания, която има толкова сходни виждания за нашите мисия, ценности, история и култура и която е изцяло отдадена на успеха на клиентите. След толкова години начело на Fourth за мен това е едно мечтано партньорство", коментира Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth и главен изпълнителен директор на новосъздадената компания.

"Сливането с Fourth ще ни позволи да ускорим иновациите. Като обединим усилията и професионализма на двата най-големи доставчика на услуги в ресторантьорството и хотелиерството, ще гарантираме на клиентите си решенията, необходими, за да се справят със сложни бизнес проблеми и да поддържат конкурентоспособността си. Очакваме с нетърпение да разберем какво ще ни донесе бъдещето и съвместно да покриваме нуждите на индустрията", добавя Дейвид Канту, съосновател и главен директор "Клиенти" в HotSchedules.

И HotSchedules, и Fourth са основани през 1999 г. и започват развитието си със сходни визии. Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth, остава главен изпълнителен директор на новосъздадената компания. Част от ръководния ѝ екип ще са също Дейвид Канту, съосновател и главен директор "Клиенти" в HotSchedules, Саймън Бока, главен директор "Развитие", Мат Леоне, главен директор "Операции" и Кристиан Бертелсен, главен технологичен директор.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X