Бизнес

Visa с по-добро от очакваното представяне през Q4 2019

Иван Гайдаров

Тримесечните печалби на Visa Inc. надхвърлят очакванията на анализаторите в четвъртък, подпомогнати от растежа на общите разходи на клиентите на компанията, което повишава и получаваните от нея отчисления. Това доведе до ръст на цените на акциите ѝ с 1,3%. На коригирана основа Visa печели 1,47 долара на акция през четвъртото тримесечие, докато анализаторите очакваха средна печалба от 1,43 долара, сочат данните на Refinitiv.

Visa и нейният по-малък конкурент Mastercard Inc. увеличиха разходите си за маркетинг и иновации, за да запазят клиентската си база под заплахата тя да бъде редуцирана заради нарастващия брой на услугите за дигитални разплащания и тяхната популярност.

Общият обем на плащанията на Visa нараства с 8,7% и достига 2,27 трилиона долара, като САЩ са най-големият пазар за картовия оператор, генерирайки 45% от общата сума. Обемът на плащанията представлява сумата в долари за покупки, направени през карти с бранда на Visa. Компанията начислява такса всеки път, когато даден търговец приеме картово плащане.

Броят на обработените транзакции бележи ръст от 13,2% и достига 47,82 милиарда.

Нетният доход на компанията се е увеличил с 6,3% - 3,03 милиарда долара. Нетните ѝ приходи пък се покачват с 13% до 6,14 милиарда долара.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X