Бизнес

PayPal успокои инвеститорите за раздялата си с eBay

Иван Гайдаров

PayPal Holdings Inc. представи предварителния си финансов отчет за изминалото тримесечие и тушира някои от основните притеснения на пазара, което доведе до скок в цените на акциите на компанията.

В последните три месеца инвеститорите бяха сериозно обезпокоени, че забавянето на партньорските реализации на финтех компанията ще се отрази на приходите ѝ. Освен това през следващата година изтича договорът с eBay, което ще лиши компанията за дигитални разплащания от преференциална роля в платформата за онлайн търговия. Тази новина, съобщена в отчета за тримесечието, приключило през юни, доведе до спад в цените на акциите на PayPal с цели 20%.

Сега обаче анализаторите адмирират представянето на компанията, след като стана ясно, че забавените партньорски реализации трябва да бъдат напълно интегрирани до края на 2019 г. В същото време компанията представя и стратегия как да неутрализира негативното влияние на изтичането на договора с eBay, като същевременно подчерта, че платформата формира все по-малка част от приходите - 8% към третото тримесечие. С толкова нарасна и цената на акциите в резултат на финансовия отчет за Q3 2019.

Джон Дейвис, анализатор в Raymond James, смята, че макар краят на ексклузивния договор с eBay да остави своя печат върху финансовото развитие на PayPal, който ще се усеща и през 2021 г., компанията има достатъчно време да намери нови варианти за партньорство.

Доставчикът на услуги за дигитално разплащане очаква 17% ръст на приходите си през следващата година след коригиране на валутните въздействия.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X