Бизнес

Acronis си осигури $147 милиона от Goldman Sachs за придобивания и растеж

Владимир Владков

Инвестиция в размер на 147 милиона долара получи Acronis, която създаде сериозен инженерен център в България през миналата година. Инвестицията е известната компания Goldman Sachs, която оценява Acronis на на 1 милиард долара. Средствата ще дадат възможност на Acronis да се разраства чрез нови придобивания, да разширява инженерните си екипи в Сингапур, България и Аризона, както и да изгражда допълнителни центрове за данни.

Допълнително капиталът ще бъде използван за ускоряването на растежа на бизнеса в Северна Америка в партньорството с Acronis SCS - независим доставчик и дистрибутор на софтуер за публичния сектор в Северна Америка, коментират от разработчика на решения за киберзащита.

"Развълнувани сме за инвестицията от Goldman Sachs, пише в изявлението до пресата на Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на Acronis. - През 2018 г. Acronis постигна 20% ръст на бизнеса, а през 2019 г. е на път да постигне над 30% ръст, като бизнесът, свързан с Аcronis Cyber Cloud, нараства с над 100%. Наскоро анонсирахме платформата Acronis Cyber Platform, която дава възможност на трети страни да персонализират, разширяват и интегрират нашите решения за киберзащита за нуждите на своите клиенти и партньори. Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне да ускорим развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси." С полученото финансиране Acronis може да увеличи своите възможности чрез придобиване на нови екипи и технологии за ускоряване на развитието на продуктите на Acronis.

"Радваме се да инвестираме в Acronis на този етап на изключително бърз растеж, е заявил Холгър Стауде, вицепрезидент на Goldman Sachs. - Традиционният пазар за създаване на резервни копия и защита на данните се променя, благодарение на иновативното решение Аcronis Cyber Protection."

От компанията смятат, че инвестицията ще помогне за по-бързо формиране на визията за киберзащита, която да комбинира традиционната защита на данните и киберсигурността в едно интегрирано решение, адресиращо всички пет вектора на киберзащита - чрез гарантиране на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на данните (SAPAS). Тази визия ще бъде представена на предстоящия форум Acronis Global Cyber Summit, който ще се проведе от 13 до 16 октомври 2019 г. в Маями.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X