Бизнес

HeleCloud придоби AWS консултанта OlinData, планира още по-голям растеж

Владимир Владков

HeleCloud разраства своя бизнес в Европа, като за целта придобива компанията OlinData, специализирана в работата с отворен код. Финансови детайли по сделката не бяха оповестени. Чрез тази сделка HeleCloud ще засили присъствието си в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксмбърг) и ще реализира амбицията си да стане бъде основен партньор на платформата Amazon Web Services (AWS) в Нидерландия.

OlinData също е технологичен консултант в платформата AWS, като тясната специализация на компанията е в инфраструктурата на отворения код, като сред клиентите й са операторът KPN, Singtel, Wipro и други. Шефовете на OlinData са основателите Мине Хек и Уолтър Хек. Придобиването на OlinData е първото по рода си за HeleCloud, което е част от стратегията на компанията за растеж в Европа, подкрепено от фонда BGF (Business Growth Fund), най-активният инвеститор на Великобритания и Ирландия.

"Изключително съм щастлив да приветствам Уолтър, Мине и всички от екипа в HeleCloud, заяви Доб Тодоров, главен изпълнителен директор на HeleCloud. - Точно като нас OlinData са изключително опитни в това да помагат на клиентите да изградят един по-добър бизнес чрез платформата на AWS. Придобивайки OlinData, имаме възможността да засилим присъствието си в Бенелюкс и да ускорим нашата амбиция да бъдем водещ партньор на AWS партньорска мрежа в Нидерландия само след 18 месеца, а след това и в цяла Европа", добави той.

В интервю за Computerworld България Тодоров обясни, че специализацията на OlinData е същата, като на HeleCLoud, техните служители имат развити знания и умения за автоматизация и технологии като MySQL, Puppet, Icinga. "На практика OlinData е "мини версия на HeleCLoud, но ще ни помогне да установим трайно присъствие в Бенелюкс", каза още Доб Тодоров.

"В HeleCloud имаме добре развита продуктова линия с две основни области - професионални услуги и управляеми услуги, като експертизата ни обхваща и развитие на изкуствен интелект, DecOps в облачна среда, като успяваме по повтаряем начин да внедряваме продуктите в големи мащаби и големи организации, предимно във Великобритания", обясни шефът на HeleCloud. Същевременно OlinData работят по-скоро по персонализиран за конкретния клиент начин. "Чрез нашата продуктова стратегия техните услуги ще са по-повтаряеми и приложими за мащабни организации и разчитайки на по-стабилна платформа", допълни Тодоров.

"Развълнувани сме да обединим усилията си с HeleCloud, заяви и Уолтър Хек, главен изпълнителен директор на OlinData. - Комбинирайки нашите специализиран опит и допълващ се набор от услуги, можем да предоставим на нашите клиенти един още по-добре подготвен екип от доказани експерти в сферите на сигурността и регулациите, отворен код, DevOps, задълбочени анализи и модели на процеса, както и сертифицирани консултанти и инженери в AWS платформата."

Като технологичен консултант в платформата на AWS OlinData помага на големи корпорации и средни по мащаб бизнеси да оптимизират употребата, да намалят разходите и да рационализират настройките чрез комбинацията от консултантски услуги, инженерство и предложения за дистанционно управление. Компанията е добре позната със специализираната си експертиза в отворения код, но също така има задълбочени познания в широк спектър от технологии като Icinga, MySQL и Puppet. Заедно с OlinData, HeleCloud ще продължи да помага на бизнеса да преодолее широка гама от технологични бариери и да развие заложения огромен потенциал на облачните услуги.

В момента HeleCloud оперира в Лондон и София с общо 73 служители в двете държави, а към тях ще бъдат добавени около 15 служители на OlinDAta. В края на 2019 г. HeleCloud планира да има над 100 служители и да постигне повече от 200% ръст.

"За няколко месца ще интегираме нашето портфолио с това на OlinData и от 1 януари 2020 г. ще предлагаме единно портфолио от услуги, каза още Доб Тодоров . - Очаквам бизнесът ни да се разрасне с 20- 30 % до края на годината и двойно през следщвата година. Чрез придобиването на OlinData се стремим да постигнем по-голяма синергия, така че 1 плюс 1 да прави не 2, а поне 3", обясни нагледно той.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X