Бизнес

Всички дружества на Кока-Кола ХБК вече са под един покрив

Владимир Владков

Всички организации на Кока-Кола ХБК с общо на 1000 служители вече ще работят заедно в модерно и дигитализирано пространство, съобщиха от компанията, като това се случва за първи път, откакто тя оперира в България. "Освен възможностите за работа и развитие в производството и дистрибуцията, в България се помещават още споделените центрове за услуги на Кока-Кола ХБК в сферата на финансите, човешките ресурси и ИТ услугите, които работят за всички 28 държави в групата", допълват от Кока-кола ХБК.

Оттам обясняват, че новата сграда, в която вече се помещават Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България и Споделеният център за услуги на Кока-Кола ХБК, ще приюти още Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис и Груповите функции на компанията у нас". Това щяло "да повиши гъвкавостта, сътрудничеството и иновациите – ключови елементи за постигането на още по-висока удовлетвореност на потребителите", твърдят от Кока-Кола ХБК.

Новият облик на офиса на Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис е проектиран като просторна модерна споделена работна среда с технологии, обособени зони за почивка, социализация и няколко зелени точки за рециклиране. На днешния конкурентен пазар на труда привлекателната и вдъхновяваща работна среда играе решаваща роля за наемането и задържането на служители.

"
Традиционните начини на работа се промениха и служителите очакват гъвкавост и възможности за дистанционна работа като част от техните разширени здравни и социални придобивки", казва Ален Брухар, директор "Бизнес решения и системи" на Групата Кока-Кола ХБК при откриването на новия офис. - Новият ни офис отразява тези очаквания, като предлага помещения за съвместна работа, заседателни зали с интерактивни маси, различни дизайни на бюра и модерни средства за телеконференции. Обединяването на всички наши екипи в това иновативно работно пространство ще бъде от голямо значение за бъдещето на нашия бизнес в България", допълва той.

"Искаме да дадем възможност на нашите служителите да работят с най-добрите дигитални инструменти, да си сътрудничим по гъвкав начин, за да отключим уникалните възможности на различните ни екипи и да се развиваме заедно като едно семейство в динамична и иновативна работна обстановка", коментира Ален Брухар.
С над 2 300 служители, два производствени центъра - в Костинброд и Банкя, шест дистрибуционни центъра и 84 млн. лв. данъци и такси, внесени в държавния бюджет за 2018 г., компанията продължава да дава ключов принос към развитието на българската икономика.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X