Бизнес

Salesforce с отлично представяне през Q2 2019, очаква тенденцията да се запази

Иван Гайдаров

Приходите и печалбите на CRM содтавчика Salesforce.com за второто тримесечие надхвърлят както очакванията на анализаторите, така и собствените им, а и тези на Уолстрийт. Тази новина оказа благотворен ефект върху цените на акциите на компанията в четвъртък.

Докладът за представянето на Salesforce включва и разходите по придобиване на компанията Tableau, която беше затворена на 1 август - два месеца по-рано от очакваното.

Коригираната печалба на CRM доставчика е 66 цента на акция, като приходите му се повишават с 22%, достигайки 4 милиарда долара. Година по-рано приходите на Salesforce бяха 3,28 милиарда долара. Анализаторите очакваха те да бъдат около 3,95 милиарда долара.

Поглед напред

За текущото тримесечие, приключващо през октомври, насоките за финансовото представяне на Salesforce също надхвърлят очакванията. Компанията прогнозира печалба в диапазона от 65 - 66 цента спрямо оценки на анализаторите за 61 цента. Производителят на софтуер очаква приходи в рамките на 4,44 - 4,45 милиарда долар при прогноза на анализаторите от 4,25 милиарда долара.

За цялата фискална 2020 г. Salesforce проектира приходи в диапазон от 16,75 - 16,9 милиарда долара. Според Уолстрийт те ще бъдат 16,63 милиарда долара.

Базираната в Сан Франциско компания продава софтуер по абонаментен модел. Нейният продукт помага на предприятията да организират и да се справят с продажбите и взаимоотношенията си с клиентите. Компанията също така навлиза бързо и на пазара на маркетингови продукти, обслужването на клиенти и електронната търговия.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X