Бизнес

Китайска компания ще доставя дисплеите за флагманите на Apple?

Иван Гайдаров

Apple е на крачка от сертифицирането на дисплеи за своите премиум модели iPhone от китайската технологична компания BOE Technology Group, съобщава азиатският новинарски интернет сайт Nikkei.

Позовавайки се на източници от компанията, медията заявява, че Apple "тества агресивно" гъвкавите органични OLED дисплеи на BOE и до края на годината трябва да вземе решение дали да приеме китайската компания като доставчик. Според Nikkei този ход е насочен към намаляване на разходите, както и на зависимостта на Apple от Samsung.

Очаква се американският технологичен гигант по традиция да представи новите си флагмани през септември, а спекулациите относно това какво ще покаже Apple тази година не спират. През 2018 г. компанията представи три нови модела - XS, XS Max и XR. Иначе, анализаторите нямат особени очаквания новият iPhone, който е наричан iPhone 11 от наблюдателите на пазара, да предложи кой знае какви подобрения спрямо предишните модели. Това изключва появата на 5G модел в рамките на тази година.

Изборът на китайска компания за доставка на дисплеи би бил изненадващ ход, като се има предвид, че Apple и в момента е една от най-засегнатите от търговската война между САЩ и Китай организации. Много от основните продукти на Apple, включително iPhone, се произвеждат в Китай.

От технологичния гигант нееднократко са съобщавали, че обмислят да преместят част от продукцията си извън Китай, но след като САЩ удължи гратисния период за въвеждане на нови мита и забрани срещу азиатската държава, е възможно Apple да са преосмислили стратегията си.

Към момента официален коментар от страна на компанията няма.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X