Бизнес

Lidl Digital се присъедини към БАСКОМ

Мария Динкова

Центърът за развойна дейност Lidl Digital вече е член на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Неговата основна дейност е разработването на специфични платформи, системи и решения, които да се ползват от всички Lidl държави за онлайн търговията на веригата.

"За нас това е изключително важно признание. За кратък период Lidl Digital успя да заяви своето място в ИТ сектора и да докаже динамичното си развитие. Вярваме, че можем да допринесем с уникална комбинация от технологична и бизнес експертиза в полето на e-Commerce и Retail сектора, както и че с обединени усилия и заедно с останалите членове на БАСКОМ можем да постигнем много повече положителни промени", коментира Стамен Кочков, ръководител на Lidl Digital.

Lidl Digital стартира своята дейност в края на 2017, когато веригата избра България за откриването на своя нов високотехнологичен център за развойна дейност. Основната задача пред Lidl Digital е създаването и развитието на електронната търговия и дигиталните бизнес модели на Lidl. С над 2 500 служители в световен мащаб и 5 офиса, три от които центрове за развойна дейност извън Германия, а именно в България, Румъния и Испания – Lidl Digital е двигателят на онлайн търговията на дребно на Lidl.

У нас Lidl Digital постепенно утвърждава своето иновативно присъствие и динамично развитие. Високотехнологичният център за развойна дейност съчетава духа и философията на start-up бизнеса с възможностите и мащаба на доказан международен бранд, какъвто е Lidl.

"В БАСКОМ винаги приветстваме компаниите, с които споделяме общи ценности и визия за развитието на индустрията. Радваме, се че в лицето на Lidl Digital намерихме именно такъв съмишленик. Убедени сме, че доказаният опит и ноу-хау на техния екип ще обогатят асоциацията и ще спомогнат за успешната реализация на редица идеи, в които вярваме, и каузи, зад които заставаме", отбелязва Мая Маринова, изпълнителен директор на БАСКОМ.

Lidl Digital предлага предизвикателна и интересна работна среда, досег до едни от най-новите технологии, коректност и стабилност, както и възможност за растеж и кариерно развитие. Той е и доказателство за значителните очаквания към електронната търговия и какви големи предизвикателства поставя тя пред ИТ специалистите. Към момента във високотехнологичния център в София работят над 50 човека, като очакванията са до края на годината тази бройка да достигне близо 90.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X