Бизнес

Qualcomm изпраща противоречиво Q2 2019

Иван Гайдаров

Акциите на един от лидерите в производството на полупроводници Qualcomm паднаха в сряда, след като компанията публикува своите прогнози за септемврийското фискално тримесечие, които се оказаха по-ниски от очакваните от Уолстрийст.

Qualcomm очаква коригирана фискална печалба за третото тримесечие от 80 цента на акция, което е над консенсусната прогноза на анализаторите за 76 цента. Приходите от 4,9 млрд. долара обаче са под очакванията - 5,1 млрд. долара.

Прогнозите на производителя на чипове за текущото тримесечие също не отговориха на очакванията на Уолстрийт. Qualcomm прогнозира продажби в диапазона 4,3 - 5,1 млрд. долара и коригира печалбата на акция от 65 цента на 75 цента за четвърто фискално тримесечие. Средните оценки на анализаторите бяха за продажби от 5,7 млрд. долара и 1,09 долара печалба на акция.

От Qualcomm обръщат внимание, че в сметката не влизат никакви приходи от лицензи от един от най-големите клиенти на компанията – Huawei – тъй като в момента текат преговори между двете организации.

"Това е едно противоречиво тримесечие, като се има предвид забавянето в търсенето на 4G устройства, тъй като всеки се готви за глобалния преход към 5G", коментира изпълнителният директор Стив Моленкопф.

Като цяло акциите на Qualcomm паднаха с 6% и достигнаха единична цена от 68.80 долара.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X