Бизнес

Сделките на SoftOne с UNISOFT и PROSVASIS променят пазара на бизнес софтуер в Югоизточна Европа

Мария Динкова

Сделките за придобиване на UNISOFT и PROSVASIS променят пазара на бизнес софтуер в Югоизточна Европа. С приключването на стратегическите инвестиционни ходове SoftOne вече е най-голямата компания за бизнес софтуер в Гърция и е водещ играч в целия регион. Нейният оборот се очаква да надмине 20 милиона евро до края на 2019. Компанията оперира в България от 2015, където работят ключови служители с дългогодишен опит на вътрешния пазар.

"Успяхме да осъществихме един амбициозен инвестиционен план, който доведе под покрива на SoftOne два от водещите доставчици на бизнес софтуер, перфектно допълващи нашите продукти и услуги. С предоставянето на широко портфолио от висококачествени услуги във всички пазарни сегменти, компанията ни е двигател на дигиталната трансформация и надежден партньор за всеки модерен бизнес. Крачка по крачка ние убедително напредваме в нашата стратегия да превърнем SoftOne в една от водещите компании за разработка на бизнес софтуер на разширяващия се пазар в Югоизточна Европа.", коментира Антонис Кириазис, изпълнителен директор на SoftOne.

SoftOne Group вече включва три водещи бранда - SoftOne, UNISOFT и PROSVASIS - с повече от 300 служители и широка мрежа от над 600 партньори. Компанията ефективно обслужва над 47 000 клиенти в 4 държави - Гърция, Кипър, България и Румъния. Новата система ефективно спомага за разрастването на продуктовото портфолио на SoftOne и предлага решения с добавена стойност за всяко модерно предприятие.

Чрез придобиването на PROVASIS, която е специализирана в предлагането на софтуерни решения и обучителни услуги в счетоводната и данъчната сфера, SoftOne засилва водещата си позиция на гръцкия пазар за бизнес софтуер и облачни услуги. Provasis е създадена през 2005 и успява да достигне широка клиентска база над 4 500 счетоводни офиса чрез своите многопрофилни услуги.

Придобиването на една от водещите софтуерни компании в Гърция UNISOFT, засили лидерската позиция на SoftOne и в софтуерните решения и индустриалните софтуерни приложения за търговски и производствени компании, както и такива в сферата на услугите. UNISOFT, която е с над 30-годишна история и много широка потребителска база, е разработила водещи приложения като ERP Capital – най-успешното компютъризирано решение на гръцкия пазар с повече от 20 000 потребители.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X