Бизнес

"Перси" стана платинен доставчик на Intel процесори

Мария Динкова

Българската компания "Перси" беше обявена за платинен доставчик на Intel процесори. Отличието е свързано с програмата за партньорство Intel Technology Provider, която американската компания за микропроцесори и специализирани интегрални схеми предлага. Сертификатът Technology Provider Platinum 2019 е най-високото степен на сътрудничество, от която може да се възползва българската организация.

От "Перси" изтъкват, че това е сериозно постижение. "За нас това е огромен успех, който ни превръща в най-големия доставчик на процесори на Intel в България", подчертава Александър Соломахин, CIO на фирмата. Той допълва, че компанията ще продължи да се развива, като планира тази година да инвестира близо 100 хил. лева в нова база за тестване на своите компютри и сървъри.

"Не ни достигаше капацитет, защото задължително тестваме продуктите си 72 часа, преди да ги предадем на клиентите си", отбелязва Соломахин. Новата база ще позволи капацитетът да се повиши два пъти. Освен това тя ще бъде с шумоизолиращо покритие, с увеличен капацитет на електроенергия и мощна климатична система за охлаждане.

"Перси" ООД е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO - стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X