Бизнес

Paysera България открива офис в Румъния

Мария Динкова

Българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera LТ – Paysera България открива офис и съпорт център в Румъния. Чрез него местните фирми и физически лица ще могат да разполагат със сметка в чуждестранни валути, да извършват преводи с минимални такси и да обменят валута при по-ниски курсове.

"Румънските компании, които оперират на чуждестранни пазари, все още са изправени пред проблема с високите такси при международни преводи. В допълнение, откриването на сметка във валута, различни от местната такава, е труден процес, съпътстван с немалки усилия и разходи. Това е и основната причина да стъпим на съседния за нас пазар. Искаме да предоставим възможност на компании и физически лица да извършват преводи с възможно най-ниски комисионни и да разполагат със сметка в необходимата им валута, по подобие на това, което направихме в България преди 3 години," коментира изпълнителният директор на българското дружество Мартин Богданов.

Дейността на компанията и услугите, които ще предлагат на румънския пазар, бяха представени по време на официална пресконференция днес в Букурещ, на която освен Мартин Богданов присъстваха също така главният изпълнителен директор на Paysera LT – Витенис Моркунас и регионалният мениджър за Румъния – Даниел Турбату.

Многовалутната сметка, която платформата на Paysera предлага, се очаква да улесни партньорствата между българските и румънските компании. Чрез нея организациите от двете държави ще могат да разполагат със сметки в български лева или румънски леи, чрез които по-бързо, лесно и с ниски комисионни да се разплащат със своите партньори. Услугата не изисква да се посещава клон на дружеството, да се попълват документи или да се плащат такси за откриване и месечна поддръжка на сметка. Същото важи и за другите 30 валути, които платформата на Paysera предлага.

През Paysera румънските потребителите могат да извършват местни и международни преводи на по-ниски цени като преводи в евро за 0.15 EUR за компании, които са без такса за физически лица и да управляват ежедневните си операции чрез удобно интернет и мобилно банкиране.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X